уторак, 12. мај 2015.

" Magline ", galerija Stare kapetanije, Zemun, 2014. godina



Smisao mog slikarstva je iznalaženje mogućnosti da se ključne kategorije ljudskog, zemaljskog bitisanja predstave sublimovano, i tako uzdignu na nivo koji se može sagledati bez atributa prizemnosti i banalnosti.
            Takve sublimacije, izražene neutralnim i hromatskim maglinama uzdignute su na nivo univerzuma, pa su u tom kontekstu sagledivije.
            Različitosti površina, određenih linija, oblicima i bojama, samo su kvadrant mog snalaženja u kome se dimenzije prostora čine realnim, određene ljudskim bićem a nagoveštaj su beskonačnog, u kome se stapaju sve boje, sve linije i svi oblici. Ta neprekidna " dijalektika pretvaranja " dovodi me na pomisao da moje slikarstvo beleži pasaže kao pauze i trenutke prolaza iz jedne u drugu sublimaciju, što predstavlja prirodniji i višeznačajni izvor asocijacija nego što to čini popularna ovozemaljska igrica " psiho - analiza ".
            Uviđajući tako da moje slike ne mogu biti objašnjene pismom - rečima, jer su reči samo niti neke imaginarne paučine kojom čovek pokušava da se zakači za večnost, shvatam, da je cilj mog slikarstva misao ili još tačnije beskonačno ćutanje.
                                                                                                                                    Ivanović Ana 

















Нема коментара:

Постави коментар